Gépi kezelések

A technika fejlődése a szépségiparban is egyre inkább érezteti hatását, az elmúlt évtizedekben ugrásszerűen megnőtt  az újabb és újabb elektrokozmetikai eljárások és készülékek iránti igény, amely segít a hagyományos kezelések még hatékonyabbá tételében. Kozmetikámban én is alkalmazom a legújabb fejlesztésű elektrokozmetkai eljárásokat, biztosítva ezáltal a hosszan tartó, gyönyörű eredményt.

Hidroabrázió

A hidroabráziós készülék működési mechanizmusa a nagy sebességű ultrahangos vízporlasztás fizikai jelenségére épül. A kezelőfej nedves bőrfelületre érkezve ultrahang hullámok segítségével szétporlasztja a vizet, melynek köszönhetően a vízcseppek képesek leválasztani az elhalt hámsejteket a bőr felszínéről. Annak ellenére, hogy hámlasztó hatása igen erőteljes, a bőrrel mégis kifejezetten kíméletes, valamint a készülék precízen optimalizált rezgésének köszönhetően a folyamat során a pórusok is hatékonyan tisztulhatnak.

Ultrahang

Az ultrahang korunk egyik legszélesebb körben alkalmazott hatóanyag beviteli módszere. Használatával a fokozzuk a hatóanyagok felszívódását, bőr anyagcsere folyamatait, ezáltal a sejtek oxigén ellátása növekszik. Nagy előnye, hogy bármely bőrtípus esetében alkalmazható, annak megfelelő hatóanyag bevitelt tesz lehetővé, és nem utolsó sorban kellemes, simogató érzés.

Vio

A Magas Frekvenciás Vio a kozmetikai iparág egyik legrégebb óta alkalmazott alapkészüléke. A kezelés során közvetlen áramhatás éri a bőrt és fizikai, kémiai ingert vált ki abból. A vio-k üvegcsövében legtöbbször argon (piros), vagy neon (kék) nemesgázok találhatók. A gázok elektromos áram hatására ionizálódnak. A kezelőfejet a bőrhöz közelítve szikrák pattannak a bőr felületére és fertőtlenítő hatású ózon (naszcensz oxigént) keletkezik. Alkalmazása fájdalommentes és rendkívül hatékony szeboreás bőrtípusok kezelésében.

Tű nélküli mezoterápia

Az elektroporáció manapság már egy széles körben elterjedt eljárás, amely során mikro csatornák nyílnak a sejtmembránok kettős foszfolipid rétegében. Az elektroporációs elektromos hullámok megváltoztatják a sejtek polaritását és fizikailag is átrendeződnek, így megnyílnak a protein és aquagén csatornák, melyek elősegítik a hatóanyagok mélyebb felszívódását. Ezen csatornákon keresztül bejuttathatók a sejtekbe ionos, nem ionos, vízben illetve zsírban oldódó hatóanyagok molekulasúlytól függetlenül. Mivel a sejtek polaritása megfordul, így megakadályozza az elektrolízist és nem okoz pH változást. Az elektroporáció a hagyományos tűs mezoterápiának a non-invazív alternatívája, így az úgynevezett virtuális mezoterápia vagy tű nélküli mezoterápia egy teljesen fájdalommentes, kifejezetten kellemes eljárás.

Krioterápia

A krioterápia másik neve a hidegterápia. A krioterápia hatására megindul a természetes, sejtszintű regenerálódás, jótékonyan hat a bőr rugalmasítására, feszesítésére, valamint gyulladáscsökkentő hatású.

A krio (hideg)-terápiás kozmetikai készülékkel végzett kezelés kitűnően edzi a vérereket, továbbá tonizáló, nyugtató, összehúzó hatásának köszönhetően kiválóan alkalmazható az érzékeny, gyulladásra, visszértágulatra hajlamos bőröknél. Hűsítő érzést biztosít, ezáltal nyugtatja a bőrt, fokozottan csökkenti a piros foltokat.